Vraćanje artikala & reklamacije

Dragi kupci,

Razumijemo da se ponekad može dogoditi da napravite grešku prilikom kupovine ili da niste u potpunosti zadovoljni s proizvodom koji ste dobili. Upravo zato, želimo vam osigurati da je povrat ili zamjena artikala kod nas jednostavan i bez ikakvih problema. Nastojimo pružiti vrhunsku uslugu, a sastavni dio toga je i vaše zadovoljstvo s kupovinom.

Važno je napomenuti da vršimo strogu kontrolu kvalitete na svim proizvodima koje nudimo u našem web shopu. To nam omogućuje da osiguramo da su svi artikli koji izlaze iz našeg skladišta u ispravnom stanju i u skladu s vašim očekivanjima. Međutim, razumijemo da se povremeno mogu dogoditi nesavršenosti, i zato smo tu da vam pomognemo u tim situacijama.

⚠️ Važna napomena - Proizvodi kupljeni na sniženju, proizvodi iz kategorije lingerie i unutrašnji veš, kao i proizvodi koji ulaze u ponudu BOGO - kupi jedan, jedan dobiješ gratis ne podliježu mogućnosti povrata ili zamjene. S obzirom na posebne uvjete ovih ponuda, sve prodaje sniženih proizvoda su konačne. Savjetujemo vam da prije kupovine pažljivo razmotrite svoj odabir. Ako imate bilo kakva pitanja, naš tim je uvijek tu da vam pomogne. Hvala vam na razumijevanju.

Povrati i zamjena proizvoda

Ako ste odlučili vratiti proizvod ili zatražiti zamjenu, imate rok od 30 dana od dana primitka vaše narudžbe da završite sa procedurom povrata ili zamjene. Važno je da proizvod bude vraćen u originalnom stanju kako bismo mogli odobriti zamjenu ili povrat. Uzimajući u obzir vašu povratnu pošiljku, molimo vas da se pobrinete da proizvod bude u istom stanju kao i prilikom isporuke, s originalnom ambalažom i svim pripadajućim dijelovima, te računom.

Molimo vas da imate na umu da, ukoliko primijetimo da proizvod ima oštećenje koje nije nastalo prijevozom ili zbog nepravilne uporabe, nećemo ga moći zamijeniti ili izvršiti povrat, ili ukoliko Vam nedostaje račun. Vaše razumijevanje u vezi s tim bit će nam od velike pomoći kako bismo osigurali pravedan postupak za sve kupce.

Proces povrata ili zamjene

Kako bismo što brže i jednostavnije pokrenuli proces zamjene ili povrata proizvoda, molimo vas da ispunite brzi obrazac koji smo pripremili na našoj web stranici. Nakon što ga ispuniti, javite se našoj korisničkoj službi putem e-maila, vibera ili whatsappa kako bismo vam pružili daljnje upute.

Nakon što primimo vašu povratnu pošiljku i utvrdimo da je proizvod u ispravnom stanju, izvršit ćemo povrat novca ili zamjenu proizvoda. Važno je napomenuti da će vam povrat novca biti izvršen putem poklon kartice koju ćete moći iskoristiti u našem web shopu. Vrijednost poklon kartice bit će jednaka vrijednosti vraćenih ili zamijenjenih proizvoda.

*Proizvode koje ste naručili preko poklon kartice nije moguće mijenjati/vraćati.

Proces povrata obično traje od 1 do 7 radnih dana, ovisno o brzini dostave pošiljke i obradi povrata. U tom razdoblju ćemo se pobrinuti da sve bude ispravno zabilježeno i da dobijete povrat novca ili zamjenu što je prije moguće.

Obrazac: https://forms.gle/StJm12FcrRQgq1Gy5

Kontakt podaci na koji nas možete dobiti:

WhatsApp i Viber: +387 61 659 931

Instagram: @lunatik.io
Facebook: @lunatik.io

Email: office@lunatik.ba

Dostava povratnih proizvoda

Kako bismo olakšali proces povrata ili zamjene proizvoda, važno je da adekvatno zapakirate artikal prije nego što ga pošaljete natrag. Preporučujemo vam da koristite originalnu ili odgovarajuću ambalažu kako biste osigurali da proizvod stigne do nas u istom stanju kao što je i napustio naše skladište. Obratite pažnju na zaštitu proizvoda od oštećenja tijekom transporta, koristeći adekvatnu zaštitnu ambalažu po potrebi.

Nakon što ste spremili paket, mi ćemo organizirati brzu poštu koja će doći na vašu adresu radi preuzimanja paketa. Možete očekivati da će kurir doći na dogovoreno vrijeme kako bi preuzeo vašu pošiljku. Važno je da budete dostupni za predaju paketa kuriru.

Troškove transporta pri povratu ili zamjeni proizvoda snosimo mi. To znači da nećete biti odgovorni za troškove slanja paketa natrag. Želimo osigurati da povrat ili zamjena bude što jednostavnija i bez ikakvih dodatnih financijskih opterećenja za vas.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice vezane za vraćanje ili reklamaciju, slobodno nas kontaktirajte. Naša korisnička služba stoji vam na raspolaganju i rado će vam pružiti sve potrebne informacije i podršku.

Hvala vam na suradnji i razumijevanju.

S poštovanjem,

Lunatik tim